2014. 11 5.

Szőnyi szépkorúakat köszöntöttünk

Az elmúlt héten két szépkorú komáromit köszöntött a városvezetés. Mindketten Szőnyben élnek, és otthonunkban fogadták dr. Molnár Attila polgármestert, valamint a körzetük képviselőit, Takács Józsefet és Sárai Jánost.

Szabó Istvánné, Erzsike néni kiváló egészségnek örvend, úgy fizikailag, mind szellemileg is remek állapotban van. Saját bevallása szerint a mai napig főz, rendezi a kertet, tévét néz, rádiót hallgat, így a napi történésekkel is tisztában van. Olvasni nem nagyon olvas már, a látása az utóbbi időben megromlott, ugyanakkor a fodrászhoz még egyedül jár el. Az egykori varrónő, 94 éves férjével és családjával együtt él.

Rothweil Rezső bácsi szintén a szőnyi városrészben lakik fiával. Meséli, hogy nagyapja Zichy gróf főerdésze volt. Ahogy a régi történetek peregnek, úgy kerülnek elő a megsárgult fotók is, az egyiken a Zichy család, a másikon maga a kontesz, a harmadikon a Rezső bácsi felmenői láthatók…

Rezső bácsi annak idején TSZ elnökként dolgozott Koppánymonostoron, majd az Állattenyésztési Felügyelőséghez került Tatabányára, ahol majd egy évtizedig volt tartástechnológus. Egy fia van, felesége nemrég hunyt el. Egészsége Istennek hála rendben van, főz, bevásárol, ellátja magát, a kedélye pedig mind a mai napig egészen kitűnő! Ahogy mondja: már csak a 100. kell megérnem, utána kevés ember szokott meghalni!

GALÉRIA itt!

Hírek