2014. 10 6.

Fejlesztett a Solum Zrt.

Több mint 620 millió forintos fejlesztést hajtott végre a városunkban működő Solum Zrt. Egy négyszáz férőhelyes, minden tekintetben korszerű istállót építettek ki, ami jelentősen növeli a tejelő szarvasmarhák körülményeit, így a vállalat versenyképességét is.

2014. 10 2.

Idősek világnapja Komáromban

Nagy izgalommal várták az Árpád utcai Idősek Otthona és Otthonháza lakói az idősek világnapja alkalmából rendezett ünnepséget, melyen a fellépők mellett egyéb ajándékot is kaptak a szépkorúak.

2014. 10 1.

Volt egy tánc…

Boros Gézáné Margit néni és Borbély Gyula bácsi két nap eltéréssel születtek, 95 esztendővel ezelőtt. A jubileum alkalmából őket köszöntötte dr. Molnár Attila polgármester, dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester és Takács József képviselő.

2014. 09 28.

Műszaki bejárást tartott a testület

Komárom az építkező város! Ahogy Dr. Molnár Attila polgármester többször elmondta a következő időszakban 35 milliárd forint beruházás érkezik városunkba. Lezajlott a koppánymonostori hulladéklerakó rekultivációja, folyamatban van az ipari park új területeinek közművesítése, a geotermikus projekt, a kórház mintegy egy milliárdos korszerűsítése, engedélyezés alatt a Csillag erőd kulturális célú fejlesztése, épül a gát, hamarosan pedig kezdőik az új Duna-híd építése. A városunkat érintő kisebb, de a komáromiak szempontjából szintén fontos beruházásokról a körzetek képviselőit kérdeztük. A műszaki osztály munkatársaival együtt közös helyszíni bejárásokat tartottunk, hogy áttekintsük azokat a változásokat és fejlesztéseket, amelyek az elmúlt négy évben valósultak meg, illetve amelyek a következő ciklusban még előttünk állnak.

2014. 09 28.

Szüreti nap Koppánymonostoron

Mintegy 10-15 fogattal és ugyanennyi lóval haladt át a szüreti menet Koppánymonostoron. Az egykori hegyközségben az eseménynek évtizedes hagyományai vannak. Új színfoltja a rendezvénynek a pörköltfőző verseny, melyre idén tizenkét csapat nevezett be. A hagyomány továbbvitele mellett a szervezők célja a közösség összekovácsolása.

2014. 09 28.

Családi délután a Mol városrészben

Cathedra nap elnevezéssel másodjára tartottak egész délutánt betöltő programsorozatot, főleg a helyieknek és a környékből érkezőknek a molaji városrészben. Az esemény azonban több évtizedes múltra tekint vissza, melynek célja a közösség építése.

2014. 09 28.

Több százan futottak együtt Szőnyiékkel

A Spartathlon kontinensünk egyik legnehezebb futóversenye. A világ 350 legjobb atlétája az Akropolisz lábától indul, céljuk az ősi Spárta városában Leónidasz király szobrának elérése. A legyőzendő táv pedig 246 kilométer. Ezen a versenyen indult el ismét Szőnyi „Ironman” Ferenc, ezúttal Dobi Zsigmonddal együtt.

2014. 09 28.

Egy kis mozgás mindnekinek kell!

Szeptember utolsó szombatján immár hetedik alkalommal tartottak a Kistáltosban ovilimpiát, ahol a rendezvény nyitányaként a kicsik szüleik társaságában a Jókai ligetben kerekeztek, majd az óvoda udvarán a sportszerű versenyzés ígéretével letették az olimpiai esküt, ezt követően kezdődhetett el az ügyességi játékok sora.  
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 96 »

Hírek