2014. 09 23.

Régi mesterségek nyomában

Három napon át a hagyományos mesterségeké volt a főszerep a Szabadság téren, ide települtek ki faházaikkal az iparművészek, hogy tudásukat megmutassák, adott esetben átadják az érdeklődőknek. A mesterségek dicséretét számos kísérőprogram színesítette, koncertek, előadások, főzőverseny és népi játékok tárháza.

2014. 09 23.

Kazamataátadó az erődben

Ismét új turisztikai látványossággal bővült a Monostori erőd, amelytől a látogatószám további növekedését várják. A kazamata-rendszer átadására olyan napon került sor, mikor az érdeklődők számos egyéb programon is részt vehettek, hiszen ugyanekkor tartották a kulturális örökség napot és az európai összetartozás napját is.

2014. 09 23.

500 kerékpáros nevezett a versenyekre

Városunk már több mint egy évtizede szervez az országos autómentes naphoz kapcsolódva programot szeptember második felében. Idén a Monostori erőddel karöltve valósították meg az eseményt, melyből további szervezetek, így az FBI Street Generations csapata, a helyi Vöröskereszt és a rendőrség is kivette a részét. Az eseményen dr. Molnár Attila polgármester is részt vett.

2014. 09 19.

Állampapír értékesítési pont nyílt

A fenti témáról tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön a városháza dísztermében, ahol jelen volt dr. Berczik Ábel a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, Czunyiné dr. Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője, dr. Dancsó József a Magyar Államkincstár elnöke, Wurczer Irén a Magyar Államkincstár Komárom-Esztergom megyei igazgatóságának vezetője, és dr. Molnár Attila polgármester.

2014. 09 19.

Megtisztítjuk a szőnyi tavat

A szőnyi tó biológiai kezelését végzik környezetvédelmi szakemberek. A víz minősége miatt szükséges ez az eljárás. A beoltás előtt méréseket végeztek, hogy nyomon követhessék a víz minőségének változását. A biotechnológiai készítményt egyenletesen oszlatták el a tó felszínén.

2014. 09 18.

A jókedvben van a hosszú élet titka

90. születésnapján köszöntötte városunk vezetése, dr. Molnár Attila polgármester és Turi Bálint alpolgármester Tömöri Sándor bácsit, a Kelemen László utcai Idősek Napközijében.

2014. 09 10.

Nagyköveti látogatások Komáromban

Az elmúlt hetekben több külföldi delegáció is felkereste városunkat. Mykhailo Yunger ukrán és Tao Wen-Lung tajvani nagykövet a dr. Molnár Attila polgármesterrel történt találkozót követően elismerően szólt városunkról.

2014. 09 9.

Autómentes nap Komáromban

Az európai mobilitási hét és az autómentes nap mára Európa legnagyobb környezetvédelmi kampányává nőtte ki magát. Míg 2002-ben mindössze 40 magyarországi önkormányzat csatlakozott a kezdeményezéshez, addig napjainkban már 130. Komárom évek óta szervez az eseményhez kapcsolódó programokat, amelyekben városunk minden lakosát igyekeznek bevonni, legyen szó a fiatal generáció tagjairól, vagy épp az idősebbekről.
« 1 2 3 4 5 6 7 ... 96 »

Hírek