2014. 09 9.

Mesterségünk címere

Komárom életét mindig is meghatározták a hagyományos mesterségek. Gondoljunk csak városunk neves helytörténészének, Kecskés Lászlónak a könyvére, aki írásában bemutatta a helyben élő és dolgozó csizmadiák, hajóácsok, szekeresgazdák, aranymosók, vízimolnárok, asztalosok, ötvösök, halászok dolgos hétköznapjait. Az ősi foglalkozások egy része kel újra életre az idei Mesterségek dicséretén.

2014. 09 9.

Cathedra nap a MOL-városrészben

A MOl városrészben második alkalommal szervezik meg idén szeptember 27-én a Cathedra napot, ám az eseménynek több évtizedes múltra visszatekintő hagyományai vannak. az egész napos családi programot a Komáromi Kulturális, Sport és Szabadidő Nonprofi t kft. hozta tető alá. a legfőbb cél, ahogy takács József a körzet képviselője fogalmazott az, hogy kimozdítsák a helyi közösség tagjait, akik egy kellemes napot együtt töltve még jobban megismerhetik egymást.

2014. 09 8.

Komárom az építkező város

Történelmi léptékű fejlesztések előtt áll városunk. A következő hónapok során több olyan beruházás veszi kezdetét, amely több évtizedre határozza majd meg településünk arculatát, lehetőségeit, úgy gazdasági, mind turisztikai területen. Dr. Molnár Attila polgármesterrel szeptember elején tartottunk bejárást az építési területeken.

2014. 09 8.

Szüreti falunap Szőnyben

Lovas felvonulás színesítette a szeptember 6-i szőnyi szüreti falunap programkavalkádját.

2014. 09 8.

Labdarúgó torna egy család emlékére

Az önkormányzat labdarúgó csapata is részt vett azon a kispályás tornán, amit másodjára szerveztek meg a két évvel ezelőtt közúti balesetben elhunyt Kovács Ferenc és Kovács Petra emlékére. Ezen a versenyen tényleg igaz volt a mondás: nem a győzelem, hanem a részvétel számít.

2014. 09 8.

Hétvégi nagytakarítás a MOL városrészben

A központi helynek számító szökőkút környezetében tevékenykedett egy körülbelül 20 főt számláló önkéntes csapat szombaton délelőtt. Az ötletgazda, Farsang Júlia verbuválta a takarító brigádot, akik mellé a körzet képviselője, Takács József és az önkormányzat is odaállt.

2014. 09 2.

Újabb megbeszélést tartott a Microsoft-Nokia bizottság

A Dr. Molnár Attila polgármester kezdeményezésére létrejött koordinációs bizottság megtartotta újabb ülését a komáromi városházán. A grémium célja, hogy minél inkább megkönnyítse az elbocsátásra kerülők álláskeresését, így segítve elő a versenyszférában történő ismételt sikeres elhelyezkedésüket.

2014. 08 27.

Több száz fővel bővít a Foxconn Komáromban

Szeptember elsejétől 400 fővel bővíti dolgozói létszámát Komáromban a Foxconn. A számítástechnikai eszközöket gyártó cég teljes egészében városunkba helyezte át a termelést, a Vértes Volán Zrt. pedig reagálva a gyorsan változó piaci helyzetre, új menetrend szerinti autóbuszjáratokat indított.
« 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 96 »

Hírek