2014. 08 25.

Idén lenne 85 éves Czibor Zoltán

Czibor Zoltán legendás labdarúgó, az Aranycsapat tagja augusztus 23-án lett volna 85 éves. A kiváló sportoló 1997. szeptember 1-én távozott. Dr. Molnár Attila polgármester, Horváth Gyula sporttanácsnok, valamint a Komárom Városi Sportegyesület képviseletében Beigelbeck Attila elnök szombaton emlékeztek az egykori világklasszis balszélső sírjánál.

2014. 08 25.

Játék és muzsika a monostori falunapon

Tizenkilencedik alkalommal tartották meg a Monostori napokat a városrészben, ami máig sokat megőrzött az egykori falunapi hagyományból. A jó hangulathoz dukált a helyi fellépők sokasága, a rengeteg mulatság, a finom egytálétel és a jó muzsika is. A program szervezését egy évtizede a Monostori Kulturális Egylet látja el, s noha az időjárás nem volt kegyes a rendezvényhez, azért szépen megtelt a Dózsa György Művelődési Ház nagyterme. Az eseményre ellátogatott dr. Molnár Attila polgármester is.

2014. 08 21.

Szent István napja városunkban

Komáromban augusztus 20-án több helyszínen is megemlékeztünk államalapító szent királyunkról.

2014. 08 19.

Új esetkocsit kapott városunk

Június elején egy nullkilométeres mentőautóval gazdagodott a komáromi mentőállomás, augusztus elején pedig egy esetkocsi állt szolgálatba városunkban. Ezt az autót riasztják a súlyosabb esetekhez, fedélzetén egy mentőtiszt vagy orvos, egy mentőápoló és egy gépkocsivezető teljesít szolgálatot.

2014. 08 18.

Átadtuk az új kerékpárutat

Augusztus 16-án átadták azt a kerékpárutat, ami egy határon átnyúló projektnek köszönhetően épült ki a Monostori erőd mentén. A mintegy 1 kilométeres szakasz kivitelezése több mint 100 millió forintba került, ennek 95 százalékát az Európai Unió finanszírozta, a fennmaradó 5 százalékot pedig Komárom városa. Az ünnepségen dr. Molnár Attila polgármester és a városvezetés tagjai mellett megjelent dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, Popovics György a megyei közgyűlés elnöke, és Bara Zoltán a Pons Danubii EGTC ügyvezető igazgatója is.

2014. 07 17.

Tudáscentrum létesülhet városunkban

A közeljövőben tudományos együttműködési megállapodást készül kötni városunk önkormányzata, valamint az ELTE Bölcsészettudományi Kara. Ennek érdekében látogatott Komáromba a minap dr. Dezső Tamás a kar dékánja és tett látogatást dr. Molnár Attila polgármesterrel közösen a jelenleg is folyó szőnyi ásatások területén.

2014. 07 16.

Mindig is vállaltam a magyarságomat!

Kilencvenedik születésnapját ünnepelte július közepén Tarnovetchi Mária néni, akit szőnyi otthonában, családi körben köszöntött fel a városvezetés.

2014. 06 30.

Sebészeti ügyelet a városban

Júliustól megvalósul a hétvégi sebészeti ambulancia a Selye János Kórházban. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha a komáromiak a hétvégén kisebb háztartási, kerti vagy játszótéri balesetet szenvednek, azok ellátása helyben történik meg.
« 1 ... 3 4 5 6 7 8 9 ... 96 »

Hírek