2014. 06 30.

Lajstromba vesszük értékeinket

Nemrég megalakult a Komáromi Értéktár Bizottság. Elnökének György Károlyné Rabi Lenkét választották. A szervezet már megkezdte a munkát, hogy összegyűjtse azokat a helyi nemzeti értékeket, amelyek nyilvántartásba kerülhetnek. Ebben kérik a város lakosságának segítségét, akik augusztus 31-ig küldhetik be javaslataikat.

2014. 06 30.

A Máltai tábor alapja a hit

Tizenkettedik alkalommal szervezte meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat komáromi csoportja nyári napközis táborát, amit az önkormányzat évek óta támogat. A június 23-án kezdődő táborban az idén 25 gyermeknek tudtak helyet biztosítani, akik a sok játék mellett a Tízparancsolattal is megismerkedtek.

2014. 06 27.

Aki a virágot szereti…

Szabó Gézáné, Kati nénit köszöntötte a városvezetés 90. születésnapja alkalmából. A szépkorú hölgy, korát meghazudtolóan fiatalos, szellemileg és fizikailag egyaránt friss.

2014. 06 26.

Tájékoztató a gátépítésről

Az ünnepélyes alapkőletételt követően néhány hónapja átadták a munkaterületet a kivitelező konzorciumnak, így megkezdődhetett a Komárom és Almásfüzitő között húzódó új gátrendszer kiépítése. A munkafolyamatokról az ÉDUVIZIG igazgatója, Németh József tartott beszámolót a képviselő-testület ülésén.

2014. 06 26.

Edzést tartott a freestyle világbajnok

Június végén Szász Kitti, a háromszoros futball freestyle világbajnok látogatott el a koppánymonostori utánpótlás korú labdarúgók napközis focitáborába. A fiatal tehetség egy-két könnyebb trükkre is megtanította a kis focistákat.

2014. 06 24.

Hatvan éve szentelték pappá Pados atyát

1954. június 17-én szentelték pappá Pados Józsefet. A 60 éves szolgálatot gyémántmisén köszönte meg a gyülekezet a Jézus Szíve templomban. Az apát meleg szeretettel fogadott bennünket a plébánián, ahol mesélt a gyermekévekről, családjáról, hivataláról és a hitközség életéről. Pados József 1930. szeptember 3-án született Bőn.

2014. 06 21.

Nagy Istvánnét köszöntötte a városvezetés

A 90. születésnapját ünneplő szépkorú asszony a Szent Alexandra Otthon lakója. Bözsi néni elmondta, hogy pár éve még teljesen ellátta magát, de mára sajnos megromlott az egészségi állapota. Bár tolószékhez kötött, de memóriája még a régi, így szellemileg teljesen friss.

2014. 06 17.

Bejárás a tópart környékén

Június 12-én a Tóparti Óvoda környékén, az Arany János utcai „színes házak” területén folytatódott a bejárás. Dr. Molnár Attila polgármester a körzet képviselőivel, Hamrák Zsófiával és Dombay Gáborral, valamint a hivatal munkatársaival közösen hallgatta meg az itt élők problémáit, kéréseit és javaslatait.
« 1 ... 4 5 6 7 8 9 10 ... 96 »

Hírek